onsdag/nyårsafton

Onsdag och sista dagen på år tvåtusenfjorton. Herre min skapare vad fort det har gått! Det är inte bara jultraditionerna som får ta ett steg åt sidan i år, utan även nyår. Jag och Sandra har bestämt oss för att packa in några bekanta i bilen och styra mot Kalmar över nyår. Förmodligen första och sista gången vi firar nyår där så det ska bli kul att få göra det en gång, plus att vi slipper nyårshetsen här hemma. Oklart hur länge vi kommer att stanna, men jag kommer med all säkerhet hem igen ett par dagar innan jag måste tillbaka till skolan igen. 

tisdag/saffransskorpor


söndag/helgen

Vilken vecka go vecka och helg jag har haft. Vädret har varit perfekt med sol, minusgrader och några centimeter snö. Det snöade även på julafton, men då det var plusgrader under dagen så blev det bara slask av det hela, tyvärr. Förutom väldigt oeffektivt pluggande så har jag ätit alldeles för mycket julgodis och slökollat på otaliga filmer, mellandagsshoppat med familjen, varit på älgmiddag hos farfar, varit på bio samt bytt lite julklappar med bästis Isabell och mysfikat med Sandra. I morgon och på tisdag ska jag jobba och direkt efter det ska jag rulla vidare mot årets nyårfirande. 

lördag/the longer i wait the harder i'm gonna fall

Alltså koftan från Odd Molly, vill ha den på mig hela tiden helst. 

fredag/nya favoriter på min fötter


18:23/julafton genom mobilen


torsdag/juldagen

Juldagen, även känd som slödagen. Ganska skönt att inte ha några måsten en dag som denna. Dock har jag en del plugg över jul som gnager i mig, men lite ledigt ska man väl ha även som student? Igår bröt vi våra traditioner en aning och spenderade hela julafton hemma. Farfar kom förbi en sväng på förmiddagen på fika och på eftermiddagen kom mormor, morfar, morbröder och kusiner hit för Kalle Anka, julmat och paketutdelning. Lite tråkigt att inte följa traditionen och åka ut till farfar i Hamra och fira på dagen, men det funkade fint ändå. Jag fick på pricken allting som fanns på min önskelista, plus lite till. Mina paketet innehöll bland annat en gigantisk resväska, gjutjärnsgryta, Lexingtonkuddar, kaffekoppar från Rörstrand, fat från Matteus, knivslip, en bärbar ugnstermometer och så vidare. Jag tycker det är jättekul att få grejer till lägenheten i present, men skittråkigt att köpa det själv. Jag lade ner lite av min själ på julklapparna till mamma och pappa i år och det betalade sig. De blev så glada! Jag kan knappt fatta att julen redan i princip är över?! 

19:17/christmas tree


tisdag/mer pepparkakor


måndag/dan före dan före dopparedan


Jag har investerat i mitt livs första glöggmuggar som jag ville visa upp lite kvickt. Väldigt nöjd med dessa.

19:45/fjärde advent

Idag har jag och mina syskon varit i Jönköping en sväng för att inhandla det absolut sista i julklappsväg innan vi rullade vidare på kalas och mini-jul hos vår minsta kusin. I morgon ska jag jobba hela dagen och efter ska vi baka det sista av julgodiset och klä julgranen. Jag brukar vanligtvis inte ha någon vidare julstämning, men att få komma hem och julstöka bidrar till en enormt mycket till mysfaktorn. Jag visste nog heller inte riktigt hur mycket jag faktiskt längtade hem förän jag väl är här nu. Med andra ord var det välbehövligt med en paus från Kalmar för en liten stund. 

söndag/sista hösten i kalmar


lördag/en timme, en minut

 
 

fredag/julfix.

I morgon, efter en lång sovmorgon, ska jag äntligen ta tåget hem för att fira jul med familjen. Jag har inte varit hemma på en halv evighet så jag ser riktigt mycket fram emot att få komma hem och få mysa lite (i två veckor för att vara exakt). Nackdelen med att åka hem över jul är väl det grupparbete som vi måste jobba med på distans. Det är andra gången på universitetet vi har grupparbete över jul och det rockar inte. Å andra sidan, när vi kommer tillbaka i januari så har vi bara en termin kvar på universitetet, varav enbart en kurs är på plats i Kalmar, NOLL TENTOR utan 'bara' examinationsuppgifter. Det känns så himla sjukt, konstigt, roligt, läskigt och så vidare. 

torsdag/smash my dream om love

Jag känner att jag faktiskt måste beklaga mig lite över min otur. Inte nog med att jag fick nackspärr förra veckan, igår var det så halt ute att jag drattade omkull med cykeln och vrider till styret på cykeln så det blir snett. I samma veva vrider till nacken så jag får ont i den igen. Dessutom slog jag i låret rejält när jag föll vilket resulterade i svullnad och ett blåmärke stort som en knytnäve. Så himla ynklig och trasig jag är nu. Nog om det, vi håller på och jobbar med ett projekt åt länssjukhuset i Kalmar där vi ska hjälpa dem att förnya, och förenkla skyltningen på sjukhuset. I och med att vi planerar att åka hem över jul och nyår så har vi väldigt långa och slitsamma dagar, men trots det så är detta en av de roligare och mer givande kurserna vi läst under de här åren. 

onsdag/those december mornings

Rosorna fick jag av Isabell när hon var här förra helgen och de gör sig så fint på mitt soffbord. Det är sällan jag köper blommor själv (mest för att jag är värdelös på att ta hand om dem) så det är extra uppskattat när man få dem i present. Att få vakna upp utan alarm, med grus i ögonen, vira en filt omkring sig och äta frukost framför tv:n med tända ljus är inte helt fel det heller, vilket jag trodde att jag skulle få göra idag som enda dag denna veckan, men icke! Det blir projektarbete alla dagar, från morgon till kväll denna veckan. 

tisdag/saffransbiscotti

 

måndag/black, white and a splash of pink


lördag/veckans ljusglimtar

Den sista kursen i politik någonsin avslutades i fredags (denna gången är det slut på riktigt). 
Sandra räddade mig när jag hade nackspärr genom att låna ut sin vetekudde.
Jag köttat på gymmet denna veckan och det kändes så bra. 
Jag slagit in alla julklappar och bara har två kvar att fixa (hur jag ska få med dem på tåget är en annan femma).
Jag promenerat runt i ett juligt Kalmar, gjort små ärenden och fikat med Sandra och Nora idag. 
Jag haft en helt pluggfri helg.
Jag har haft sovmorgon hela veckan. 
Jag ska se The Hobbit med klasskompisarna i morgon. 

torsdag/fika


onsdag/önsketankar

Egentligen vill jag inte ha snö när jag befinner mig i Kalmar då det blir ett rent helvete att cykla då (livet utan egen bil), men jag måste ändå medge att det hade varit bra fint och juligt med en mark täckt av vit pudersnö. 

tisdag/me and me

 

18:54/remember the first days of december

Jag gav mig själv en välbehövlig sovmorgon imorse (sov oavbrutet mellan 9:30 och 9:00, så skönt) för att jag skulle orka med alla tusen saker som jag hade att göra idag. Men ja, när jag vaknade så hade jag fått NACKSPÄRR! Jag har aldrig haft nackspärr tidigare och nu känner jag mig som en gammal tant som börjar grina så fort jag rör på huvudet då det gör så in i helvete ont (ja, en svordom krävdes för att riktigt betona denna grava form av smärta). Vad gör jag nu ens????

måndag/i lördags

Vi njuter av sista året i Kalmar till fullo och har kommit underfund med att vi har två stora bekymmer, det vill säga spritfetma och tentaresultat. 

söndag/helgfint

Min bästa vän har varit på besök i Kalmar i helgen så jag tog en paus från politikrelaterade teorier och metoder och njöt av en ledig helg i hennes sällskap. Vi fördelade majoriteten av tiden på julklappsletande, värmande kaffepauser och mys i soffan med diverse godsaker. På lördagskvällen kom Nora över på middag. Senare trillade ytterligare några klasskompisar innan vi drog in till stan i hundra minusgrader för årets (förmodligen) sista utgång. Världsbra helg och nu är den slut. 

fredag/nya basplagg


18:11/extra val

För första gången på 56 år blir det extra val i Sverige och som svensk medborgare och politikstuderande så kan jag inte låta bli att engagera mig lite mer än vanligt. Jag irriteras av budgeten som fälldes av fel anledning och pengarna som nu istället kommer att läggas på ett nytt val. 

torsdag/last night i dreamt somebody loved me

I måndags kapade jag av en hel decimeter av mitt hår och resultatet blev en fyllig page. Det känns ovant, men mitt trötta hår kändes väldigt mycket fräschare och det gör mig väldigt nöjd och glad. 

onsdag/säg ingenting till mig, jag ser allting ändå

 

tisdag/saffransbak

Detta är vad jag gör när jag egentligen borde sitta och skriva en fruktansvärd fördjupningsuppgift i internationell samhällskommunikation. 

18:26/advent

I år investerade jag i en ny adventsljusstake som får pryda mitt soffbord. Gillar fortfarande min gamla adventsljusstake jättemycket, men förändring är alltid roligt och när man bor litet så får man prioritera bort vissa saker ibland. 

måndag/photobooth

Frågan är ju varför det inte finns fotoautomater på varje krog????

RSS 2.0