fredag/snö of sweden

Jag som alltid varit en silvertjej har börjat fatta tycke för guldsmycken och ovan är mitt senaste tillskott till samlingen.

torsdag/tillbaka i sängen

 

onsdag/i am done with my graceless heart

Vädret har slagit om totalt från 28 grader och stekande sol till 10 grader, mulet och storm. VAD FAN HÄNDE???? Jag vet att jag klagade som sjutton på min bastu till lägenhet under föregående vecka, men jag menade att jag ville ha höst för det! Typiskt Sverige. Nåja, jag får väl se det som ett superbra tillfälle att sitta inne med gott samvete och köra järnet pluggmässigt av det som återstår innan sommaren. Förhoppningsvis gör vi klart det sista pluggeriet denna veckan så jag kan få njuta även av den kommande helgen. Ledighet menas för vädret lär jag inte njuta av. Ett grupparbete, en rapport med tillhörande examination samt en inlämningsuppgift återstår innan jag packar ihop för den här terminen. 

tisdag/if you were a kiss, i would be a hug


måndag/tiger of sweden

Hur ofta hittar man det perfekta paret jeans? Det är nästan en 'once in a lifetime thing'. Då struntar man i att behovet av ett par nya jeans är litet och att plånboken protesterar. Jag ska använda dessa tills de bokstavligt talat faller isär. 

söndag/happy right now

Nu är det värsta plugget äntligen över och jag har kunnat njuta av helgen (det som återstod efter tentan) och försommaren för första gången på vad som känns som en evighet! Jag unnade mig en liten shoppingrunda efter tentan igår och avslutade dagen med middag och vin på Krögers uteservering tillsammans med Sandra. Denna söndag har bestått långpromenad, storstädning, några timmars stek i solen och lite rapportskrivande. Det har varit så sjukt varmt den senaste veckan och min lilla lägenhet kan liknas vid en bastu. Jag har svettats ihjäl på riktigt! Ändå så himla härligt.

fredag/vårterminens sista tenta

I morgon tentar jag av andra delen av English grammar and academic writing, dvs academic writing, vilket är läsårets näst sista tenta! Det är NÄSTAN så att det får gå hur som helst då jag ändå inte kan göra något åt det förän i augusti. Jag ser ljuset i tunneln.

torsdag/jag vet att allt är falskt och bedrägeri, men det struntar jag i


tisdag/dream my days away


Plugga kan verkligen vara roligt och lättsamt många gånger, men när det kommer till tentaplugg och trycka in sjukt mycket information i huvudet på sjukt kort tid så har jag ofta stor lust att bara ge upp.

söndag/jag älskar denna stad vid denna årstid

Det blir många promenader i Kalmar vid denna årstid, men jag känner att det nästan är korkat att inte vandra omkring i en stad som denna. Det är så fint, pittoreskt och det finns många platser som jag ännu inte utforskat. 

lördag/vin och grillat

Vädret var underbart igår och när termometern visade 28 grader i solen på eftermiddagen så tolkade jag det som ett tecken att lägga ner tentaplugget. Istället gjorde jag lite ärenden följt av en promenad in till stan med Sandra för en glass. Efter dagens tenta bestämde jag mig för att ta ledigt från allt vad plugg heter och vila hjärnan en skvätt. Sagt och gjort! Några timmar i solen och sen var jag väck. Välförtjänt! 

fredag/nervös

Jag har tenta i English Grammar i morgon och jag är livrädd!!! Har aldrig varit såhär nervös inför en tenta någonsin tidigare i hela mitt liv och ändå ligger den bara på fyra futtiga poäng. Men jag har å andra sidan aldrig tidigare behövt läsa och memorera 600 sidor engelsk grammatik tidigare heller. Hjälp!

torsdag/under en föreläsning


14:18/spagat

Från igår. Som föredetta gymnast så känns det bra att fortfarande vara kapabel till detta. Även om det tog en bra stund att ta sig ner. På tal om gymnastik, jag är en riktig apa på gymmet och saknar gymnastiken jättemycket. Men jag antar att den tiden i mitt liv är förbi. 

onsdag/i had to find you, tell you that i need you

 

tisdag/when the sky is on fire
måndag/cry me a river

 

lördag/fina kalmar

Fina Kalmar från en morgonpromenad för ett tag sedan. 

Samtliga av dygnets vakna timmar denna vecka har ägnats åt plugg (har knappt kommit iväg till gymmet ens) och då har jag inte ens hunnit börja plugga inför nästa veckas tenta på grund av alla uppgifter som ska in och redovisningar som ska förberedas. Panikstressen som jag försökt undvika börjar nu bli en faktum. Ikväll tar jag dock ledigt för middag och godis. Det är ju ändå lördag. 

fredag/mitt svarta saddlerskärp har fått en kompis i brunt


torsdag/in my new jacket and scarf


onsdag/vitsippor

Precis utanför mig växer det bokstavligt talat ett hav av vitsippor. Så fint! Idag är det dock inte så fint väder ute som på bilden. Regnet vräker ner och termometern visar enbart sju grader. Frågan är ju vart våren tog vägen? 

tisdag/all those lovesongs breaks your heart

Frukost i sängen bestående av äcklig fil, en påse kanel för att dölja smaken av fil, ungefär hela icas utbud av fröer och en kopp te till det. Detta avnjutes fram några avsnitt av en serie följt av plugg. Jag försöker ta det lugnt, göra en sak i taget och inte stressa upp mig när det kommer till plugget, men det är svårt när allt ska bli klart på samma gång. Dessutom känner jag mig deppig av ensamheten efter att ha spenderat en vecka i ständigt sällskap. Men man vänjer sig vid båda delarna förvånadsvärt fort. 

19:19/instagram


söndag/bröllop (varning för bildbomb)

Igår gifte sig min ena morbror här i Reftele och jag fick i uppdrag att vara fotograf under dagen. Så roligt! Det blev cirkus 500 bilder totalt så vi har en del att gå igenom. I eftermiddag är det dags att åka tillbaka till Kalmar efter nästan en vecka på hemmaplan. Hade det inte varit för att jag vet att jag kommer drunkna i plugg så hade jag knappt kunnat bärga mig att vara tillbaka i Kalmar för det är helt jävla underbart där under denna årstid! Det känns i alla fall som jag laddat upp batterierna en aning efter denna vecka (trots att jag dragit på mig en förkylning) så lite till ska jag väl allt klara?!

fredag/we drink, we smoke, we take pictures of our selves

Bild från valborg. Jag och Isabell hade köpt en onepiece i form av en drake till Calle i födelsedagspresent.
 
Åh, jag har haft några RIKTIGT bra dagar på senaste. Valborg firade jag genom att grilla korv för fjärde gången inom loppet av en vecka hemma hos calle innan vi rullade ut i skogen för preimär på Sigges! Att det var galet behöver jag väl knappast nämna för det blir det alltid nu för tiden när vi är ute. Efter bara några få timmars sömn och något bakfulla började sedan jag och Isabell torsdagen med att åka på koutsläpp. Vi fick klappa kalvarna och blev bjudna på bullar och mjölk. På kvällen packade jag in min trio i bilen och vi rullade till Jonni i Ljungby för att kika på hans lägenhet och grilla korv IGEN (jag ville ha kött, men blev brutalt nedröstad). På dagens (fredag) schema står det shoppingrunda med mamma, syster och mormor, följt av soffläge och tillverkande av två uppsatser på engelska. Jag trodde att jag skulle få ett par dagars ledigt efter tisdagens tenta, men tji fick jag då vi blev tilldelade en hel kurs uppgifter med tillhörande deadlines direkt efter tentan. Utöver detta har jag har en uppsats och två tentor i den kursen vi läst på halvfart under terminen, och allt detta ska hinnas med på bara en månad! Om jag inte bryter ihop efter detta så ska jag fira in sommarlovet rejält! I morgon väntar ännu mer nöje i form av bröllop.  

torsdag/imorse

 

RSS 2.0