söndag/första advent

Idag börjar officiellt nedräkningen till julafton och därmed också allt mysigt som har med julen att göra. Den bästa tiden på hela året! I fredags tjuvstartade jag lite genom att baka lussebullar med vanilj, klassiska lussebullar samt saffransskorpor som jag sedan bjöd på när hela familjen kom och hälsade på i min lägenhet på eftermiddagen. Läs fem personer på 27 kvadrat!!! De övernattade här och vi åt hotellfrukost, gick på julmarknad på Kalmar slott, julshoppade lite på stan och trängde ihop oss allihopa i min 3-sitssoffa för pizza och de hjälpte mig att storhandla (man får passa på när man har bilen tillgänglig). När de lämnat mig på lördagkvällen så svirade jag om för utgång på Z men mina klasskompisar och Sandra! Det var något spännande event med en fotoautomat!!! Har vilat större delen av förmiddagen idag, vilket var välbehövligt, men nu MÅSTE jag städa (jag älskar att få besök, men det blir stökigt på nolltid och helvete vad pedanten i mig mår dåligt då) och sedan ska jag och Sandra runda av denna helg med julskyltning i stan följt av lite glögg med Nora. En extremt fullsmockad helg, men ack så bra den varit!!

19:16/det är över nu

 

lördag/lights

I den första kursen vi läste för i höst så fick jag lära mig lite mer om slutartider, och inför en uppgift så begav jag mig ut i natten för att experimentera. 

19:19/a walk in the park

En något grå höst i min fina stad.

fredag/porträtt

Farfar bad mig fota lite porträtt på mig och mina syskon som han kunde sätta upp på sin nya fotovägg, och såhär två månader senare är bilderna klara.

torsdag/golden lamp

Lagom tills det är dags att sätta upp julstjärnan så går jag och köper en (två egentligen, men jag visar den andra en annan gång) ny fönsterlampa. Men till mitt försvar så har jag haft den förra lampan i säkert fem år och denna kändes lite roligare med sina guldiga lampfot och cremefärgade skärm. Jag är nöjd i alla fall! 

onsdag/fika mitt i veckan


tisdag/lite mer london


18:23/måndagsmys


måndag/i parken


söndag/gårdagens


lördag/varje gång du möter min blick så vet jag vem jag är

I kväll vankas det tjejkväll med fyra fina tjejer. Det ska serveras mat och drinkar hemma hos mig innan vi vid midnatt planerar att bege oss ut för att dansa nattens resterande timmar. På återseende kompisar!

fredag/italiensk kycklingpasta

Det här med mysiga middagar är något som vi börjar bli bra på här. Minst en gång i veckan, ibland två, lagas det något extra gott i fint sällskap. 

torsdag/höst i kalmar

Från en ganska blöt och kylig fotorunda i Kalmar slottspark med Nora för några veckor sedan. Vädret har verkligen inte varit på vår sida i höst och jag har inte hunnit fota i närheten av så många bilder på hösten som jag velat. Dock har jag ändå en del mysiga höstbilder kvar att visa, lagom till att det börjar bli jul och så. Tiden går så himla fort och jag hinner för böveln inte med!!!! 

onsdag/matmarknad


13:53/dolce and gabbana


tisdag/nothing compares to you

Tisdag morgon och en föreläsning samt grupparbete i politik väntar. USCH! Eftersom vi fick veta att vi får en komprimerad version denna kurs (vilket egentligen inte var en överaskning då vi fått komprimerade versioner av samtliga kurser denna höst) så är det väldigt mycket arbete som ska hinnas på med VÄLDIGT LITE tid, vilket känns väldigt jobbigt! Att jag dessutom trodde att alla kurser i politik avverkades förra hösten och nu blev överaskad med ytterligare en politikkurs bidrar inte direkt till det bättre. Nåja, klagomål gör inte att tentorna blir godkända ändå så det är bara att bita ihop. Sista året på universitetet och det känns! 
 

måndag/waking up to this

Jag känner inte att jag riktigt hann ta tillvara på helgen hemma så mycket som velat på grund av allt plugg som hägrade över mig. Med jobb på dagarna så prioriterades plugget till kvälls - och helgtid. Men det var självvalt och därför en smäll jag fick ta. Jag hann i alla fall med familjemiddag, julmarknad i Huseby tillsammans med mamma, syster och Jeanette samt middag på Harrys med bästis. Igår kväll kom jag tillbaka till Kalmar och då rullade jag och Sandra ner till Pizza Palatset för att äta kebabrulle. Jag har inte ätit det på flera år, men häromdagen fick jag sånt sug som tydligen inte ville gå över så igår gav jag efter. Vi funderade först på att välja hemkörning men eftersom vi fick för oss att vi skulle äta prinsesstårta till efterätt så tog vi cyklarna så att vi kunde handla på hemvägen. Knasiga saker vi två gör ibland.

söndag/en skir dröm, som gardiner i morgonljus


lördag/autumn

 

fredag/don't forget to remember me

 

torsdag/how things turned out to be


onsdag/shopping från london


tisdag/apple pie in the making

 

måndag/höstäpplen


Ny kursstart idag, vilket jag ser som ett bra tillfälle att lämna Kalmar för några dagars jobb samt mys med familj och bästis som jag inte träffat på flera veckor.

söndag/we became silhouettes


lördag/vi har inga hemligheter kvar

En en riktigt jobbig tenta avklarades igår, dvs koda en hemsida från grunden utifrån en kort beskrivning, på fyra timmar, utan hjälp, och utan felvalideringar. Det sistnämna gick mot all förmodan vägen (validerade om säkert fyra-fem gånger för jag inte kunde fatta att allt var korrekt), så jag håller tummarna! Resterande timmar efter tentan låg jag utslagen i soffan och förtärde hemmagjorda hamburgare och kokoskladdkaka med min favorittjej från Norrland. Idag ska vi fira vår pluggfria helg med hög konsumtion av alkohol och utgång med kompisar från klassen!

fredag/pumpkin soup


torsdag/lite detaljer ur min lägenhet


onsdag/from london eye

 

tisdag/i will never be you, i will always be me


måndag/fresh from the oven

Helgen som inte skulle bestå av någonting mer än uppladdning inför tentavecka, blev helt mirakulöst fylld av spontana händelser. Jag och Nora lagade tvårätters och hade filmmys både fredag, lördag och söndag. Vi klämde även in lite shopping däremellan. Kvalitetestid med Sandra i form av fika och långpromenad har också hunnits med. Hela den kommande veckan kommer förmodligen bestå av kodning inför fredagens tenta. Att koda hemsidor är något som kräver massor av tålamod, vilket är en egenskap som jag inte besitter, vilket i sin tur innebär att jag är urdålig på det! Dock är det kul när det väl går bra, vilket jag inte verkar vara ensam om att tycka. När vi sitter i skolan hörs spridda svordomar och jubel om vartannat från datorskärmarna. 

söndag/galila lantern

Jag beställde en ljuslykta, men fick hem någon slags glaslåda. Lite för lat för att skicka tillbaka lindade jag in handen i en kökshandduk och slog ett hål i toppen på lådan, och fick då min ljuslykta i alla fall. Väldigt nöjd. 

lördag/grescale


RSS 2.0