torsdag/på universitetsbiblioteket

Varför ha en egen lägenhet när man kan bo på Universitetesbiblioteket? Det är här vi spenderar majoriteten av dygnets vakna timmar, med undantag för idag då det är valborg och jag ska med tåget hem för att fira med mina vänner. Det vankas både grillpremiär och Siggespremiär, vilka både är härliga kännetecken för att sommaren är på intågande. Kommer stanna hela helgen och på söndag ska jag köra tillbaka i min alldeles egna lilla pärla. 

onsdag/där går någon för att bara vara utan att förklara


tisdag/morning

Efter en lyckad handledning igår så rullade jag och Nora till Klara där resten av gänget från klassen befann sig. Det bjöds på tacos, daimtårta och skratt i mängder fram tills att klockan visade midnatt och vi kom på att vi hade bokat grupprum tidigt på morgonen för uppsatsskrivande. Fantastiskt trevlig kväll i alla fall och så himla tokigt att vi inte tar vara på vardagarna mer. Uppsatsen går förövrigt framåt, vilket känns fantastiskt bra. Om en månad ska den vara klar och inlämnad, och sedan är examen inom räckhåll. 

måndag/lunch på kallskänken


söndag/krögers

 

lördag/svenskt tenn

Eftersom jag knappt varken hinner eller orkar sitta vid datorn för nöjes skull nu för tiden så har jag inte hunnit visa ljusstakarna från Svenskt Tenn som jag fick av Sandra i födelsedagspresent. Jag blev så himla glad och de passar så himla bra i min lägenhet. 

18:35/still got it

Denna veckan har jag ägnat åt så mycket träning jag kunnat trots förkylning. Mitt gymkort går ut på söndag och jag planerar inte att förnya det innan sommaren, så jag försöker utnyttja det till max den lilla tiden jag har kvar. Kommer dock sakna att gymma jättemycket! Jag blir rastlös och känner mig fluffig bara jag missar ett pass. Ovan är mitt första försök till spagat på över ett år. Så kul att de gamla takterna ändå sitter i. 

fredag/jag reser utan mål, men vet vart jag ska

Så härligt med fredag! Jag och Nora har beslutat att ta helg tidigt då vi båda ska in till stan och klippa oss om en liten stund. Efteråt ska vi ta en fika och fota lite i vårsolen medan jag väntar på att Sandra ska sluta jobbet. Hon och jag ska sedan laga middag tillsammans och ha myskväll. Morgondagen kommer att spenderas med klasskompisarna då vi knappt sett röken av varandra under uppsatsskrivandet. Planerna är än så länge bowling och öl på Harrys. Känns som det kommer bli en fin helg det här. 

torsdag/våfflor


onsdag/polo ralph lauren


måndag/what weekends is all about

Så var helgen över igen. Tidigare har vi inte gjort någon större skillnad på vardag och helg då man som student fördelar sin majoriteten av sin tid själv, men nu under c-uppsatsen (även känd som examensarbete, kandidatuppsats, rapporten från helvetet) så försöker vi jobba så mycket som möjligt under vardagarna för att kunna ägna helgerna åt annat. Detta är för att vi inte helt ska stressa sönder och få en chans att andas ut mellan varven.
 
Denna helgen lyxade jag, Nora, Sandra och hennes syster till det med brunch på Kallskänken följt av en sväng på stan. Solen stekte och vi bestämde oss för att dricka årets första glas vin på Krögers uteservering, vilket var helt underbart! Förövrigt var det andra gången på en vecka som jag åt på Kallskänken, men noteras bör att det inte hör till vanligheterna. Brunch å andra sidan skulle jag kunna äta varenda dag. Det måste vara det bästa påfundet någonsin! Helgen rundades av med tvätt, städning, långpromenad i den underbara vårsolen samt filmkväll med Nora. Från att inte ha sett en hel film på ett halvår har jag denna helgen plöjt igenom fem filmer. Detta beror huvudsakligen på att förkylningen som jag bekämpat i flera månader valde att bryta ut i helgen, värre än någonsin, och jag har då försökt bota den med film. Hoppas innerligt det funkade för jag har verkligen inte tid till att bli sjuk. Fast å andra sidan, när har man någonsin tid för det?

söndag/lite nytt i min lägenhet


lördag/sugar, yes please. won't you come and poor it down on me.

Finns det något bättre än nybakat bröd till frukost en lördagsmorgon? Skulle inte tro det. Detta bröd är min absoluta favorit och går supersnabbt att slänga ihop på kvällen för att grädda i ugnen morgonen därpå. Det blir lite surdegskänsla över dem dessutom, vilket jag gillar. 

fredag/you don't mean no harm, but you stringing me along

 

torsdag/free cone day

Vi gav oss själva en pluggfri dag i tisdags efter handledningen och vi tjejer åt då en supergod lunch på Källskänken och efteråt knallade vi in till stan där Ben & Jerry's delade ut gratis glass. Supermysigt, trots en del regn. 

tisdag/design house stockholm

Jag fick en väldigt fin avskedspresent från min praktikplats som jag inte hunnit att visa. En ljusstake plus handstöpta ljus. Nu behöver jag bara en större lägenhet så jag har plats att ha den framme.

tisdag/tapas

Jag måste snart börja kalla detta för en matblogg då allt jag fotar och lägger upp nuförtiden är ätbart. Fast å andra sidan så älskar jag att äta. Bilderna är från vår tapaskväll i lördags som mer eller mindre blev till "vi tar allt vi tycker är gott och dricker vin till det". Väldigt lyckat. I övrigt går dagarna i ett här i Kalmar. Allt kretsar kring c-uppsatsen och det spelar ingen roll om det är torsdag eller söndag, det ska skrivas ändå. Därav inte så mycket tid till annat. Vi fick i alla fall god kritik på dagens handledning och vi tänker fortsätta i samma spår så vi förhoppningsvis får lite tid över att njuta av försommaren i Kalmar innan vi skiljs åt. För hur sjukt är det inte att vi snart tar examen?! Jag vill att det ska gå fort så att vi får c-uppsatsen överstökad och det riktiga livet kan ta vid, men det känns alldeles fruktansvärt att jag kommer bli tvungen att lämna Kalmar, min lilla lägenhet, studentlivet och alla fina vänner. Ångestfyllda tankar. 

söndag/blandad kompott 2.0


Hela veckan har jag och Nora kämpat med vårt examensarbete, och vi har gått från att ha noll koll till att börja få koll på läget. Hoppas verkligen det håller i sig och och att vår handledare godkänner vårt arbete hitills *peppar peppar*. Fina vänner och träning är i alla fall den bästa medicinen när livet bjuder på motgångar, bara så ni vet. Jag har tagit ut mig sådär skönt på gymmet i stort sett varje dag den här veckan, och i helgen bjöd jag in tjejerna på tapas och rödvin innan vi cyklade in till stan för ett par timmar ute på krogen. Jag och Nora beslutade även att ta upp återuppta vår söndagstradition och gick en lång promenad i det underbara vårvädret. Sol och över tio plusgrader hela veckan är inte alls särkillt hemskt. 

fredag/min stund


söndag/i need a little sweetness in my life

Jag älskar inredning och göra om i min lilla etta. Såhär lämnade jag det innan jag åkte på fem veckors praktik. Nu har jag dock varit i farten och ändrat om igen. 

fredag/långfredag

Tanken var att spendera påsken i Kalmar, men efter par dagar av examensarbete så flyr jag staden i panik. Herre min gud, vilken fruktansvärd kurs!!! Istället ska jag mysa med familjen och gå på påskmiddag i Ås med fina människor. Återvänder på måndag igen med förhoppningsvis ny energi. 

RSS 2.0