lördag/cozy dinner

Bilderna är från en av mina och Sandras mysmiddagar för några veckor sedan, men jag spenderar kvällen på samma sätt ikväll, med undantag för sällskapet som denna gång är min familj. Jag har haft, och tänker fortsätta ha, en relativt lugn helg för att ta igen mig efter skolstress och första veckan som kommunikatör på en reklambyrå. Det har minst sagt varit en väldigt intensiv vecka med tidiga mornar, långa dagar, massor av intryck och nya saker att lära sig. Den blyga tjejen i mig har med andra ord haft det tufft, men jag ser ändå fram emot kommande veckor så jag verkligen kan visa vad jag går för!  

torsdag/evening walk

 

onsdag/lördagens fika

I lördags unnade jag mig äntligen socker igen, vilket är något jag tänker fortsätta göra på lördagar hädanefter. Jag ställde mig då och bakade dumlesnittar och kokoskladdkaka som sedan avnjöts till eftermiddagskaffet, vilket var så gott! Jag räknade dessutom ut att på sex veckor är det enbart tre dagar som jag inte tränat så i lördags när jag vaknade till ösregn så hoppade jag även över träningen. Det kändes liksom okej då.  

tisdag/blomsterbud

Jag fick ett fantastisk fint blomsterbud på alla hjärtansdag som jag glömt att visa. Från världens bästa mamma och pappa som ägnade mig en extra tanke. 

15:12/stop looking for happiness in the same place you lost it


måndag/semmelfika

 
 

söndag/time flies

Helgen försvann lika fort som alltid, men ändå lite fortare än förväntat. Fast det är väl klart när vi ville att den skulle vara extra länge. Det var i alla fall med skräckblandad förtjusning som jag satte mig på tåget mot Värnamo i eftermiddags för att ha fem veckors praktik på hemmaplan. Det känns sådär att bo hemma i fem veckor medan min egna lägenhet står tom nere i Kalmar, och att pendla med buss varje morgon lockar inte alls särskilt mycket. Det är både dyrt och tidsödande. Däremot så känns det spännande och VÄLDIGT NERVÖST att få prova på att arbeta med något som jag kanske kommer att arbeta med i framtiden. Det känns om om jag kommer få vara delaktig i mycket av arbetet då reklambyrån är väldigt liten. Jag har dessutom roliga planer för i stort sett varje helg under praktiken så förhoppningsvis går dessa veckor fort! 

fredag/feeling of being

Den sista och mest krävande uppgiften för denna kurs är klar och inlämnad för betygssättning. Fyra veckor och fem dagar av intensiv träning och uppehåll från socker och alkohol är även det avklarat. Vi fuskade dock lite i tisdags och unnade oss en semla fettisdagen till ära, vilket var fruktansvärt gott! Nu väntar den sista helgen i Kalmar tillsammans med klasskompisarna innan vi delar på oss i fem veckor för praktik. Planerna är middag tillsammans ute på stan följt av tentaslask av något slag. 

onsdag/apartment


tisdag/min frukost nu för tiden


måndag/karma is a bitch

Jag fnissade åt mina kompisar när de spräckte sina mobiler. Jag hade tappat min massor av gånger utan att den tagit skada. Så hände det! Jag tappade den i betonggolvet på jobbet och den fick en liten spricka. Några veckor senare lade jag mig ner på en stenhög för att fota en uppgift till skolan, med mobilen i backfickan. När jag reste mig upp så var skärmen helt spräckt. Jag valde då att inte laga den och sen dess har den bokstavligt talat fallit i bitar. Karma is a bitch! Jag är just nu lite kluven om jag ska laga den alls eller om jag ska strunta i det och köpa en telefon till sommaren istället?

söndag/söndagspromenad

Det har på sistone blivit lite av en rutin att jag och Nora beger oss ut på söndagspromenad (ibland även onsdagspromenad). Vi pratar om allt, gör planer, utforskar delar av staden vi inte tagit oss tid för innan och blir borta i flera timmar. De senaste gångerna har det varit iskallt när vi gått längsmed vattnet, men det har mest bidragit till att det kännts extra välförtjänt när man sedan kryper ner under en filt i soffan för att spendera resten av kvällen framför TV:n. Himla bra söndagsgöra alltså! Annars fick jag ett fint blomsterbud igår alla hjärtansdag till ära och på kvällen kom tjejerna förbi för middag och myskväll. Jag tyckte först att vardagarna denna veckan försvann i ett nafs, men det var ju ingenting jämfört med hur fort den här helgen gick?! Kan någon snälla stanna tiden en skvätt? Tack på förhand. Med vänlig hälsning, Angelica Svensson.

fredag/taupe blouse

Som jag letat efter den perfekta rosa blusen, och jag hittade den äntligen på Hunkydorys rea. Nu fattas bara lite vår så den kan få komma till använding.  

torsdag/tulips


tisdag/ugnstermometer

Jag måste slå ett slag för min helt underbara (och bärbara) ugnstermometer som jag fick av mamma och  pappa i julklapp. Majoriteten av mina vänner har redan hört detta (förmodligen mer än en gång), men jag säger det igen: hur sjutton kunde jag  leva utan den tidigare?! Nu för tiden gör jag allting i ugnen med hjälp av denna och det blir sååå saftigt och gott. Det måste vara ett tecken på att man börjar bli gammal om man blir gladare för köksprylar än något annat. 

måndag/at this moment

Sitter och stoppar i mig lite mellanmål samtidigt som jag försöker få lite plugg gjort innan träningen, vilket går sådär bra. Dagarna går i ett just nu, vilket i ärlighetens namn är skönt när det kommer till träningen. Jag kommer lättare iväg till gymmet när jag redan är igång och gör saker än om jag skulle ligga och slöa i soffan, men jösses vad trött och utsliten jag är i både kropp och knopp! Solen skiner i alla fall idag och termometern visar 13,5 grader ute. Lite för tidigt för att våga hoppas på vår än, men jag blir glad i kroppen ändå, vilket behövs då tillvaron inte är en dans på rosor i detta nu. 

lördag/marmor

Jag tyckte inte alls om marmortrenden särskilt mycket i början, men nu har jag faktiskt investerat i en marmorbricka står fint på mitt soffbord. Kanske att ni redan skymtat den på tidigare bilder.

fredag/snötäckt

Redan fredag igen?! Vart tar tiden vägen egentligen? Marken är numera vit igen efter att det har snöat och töat om vartannat i flera veckor. Idag har jag har tränat armar på gymmet, städat, bäddat rent och tvättat, samt köpt färska tulpaner som nu pryder mitt soffbord. Doften och känslan i min lägenhet just nu är ljuvlig. Jag har även hunnit med att göra en lång intervju med ingen annan än min lilla mamma som jag ska basera mitt slutarbete i denna kurs på. Det är både svårt och omfattande så jag har även försökt att strukturera upp resterande delar av arbetet en aning. Ikväll ska jag och Nora rullade hem till Sandra för att tacomiddag och tjejsnack. Underbar fredagskänsla! 

torsdag/ur arkivet

 

ondag/det de aldrig nämner

 

måndag/kalmar at the moment


17:02/you and me together, stars forever


söndag/frozen


RSS 2.0