lördag/flirting with disaster

 

17:00/dinner


fredag/jag går bredvid men halkar efter, jag orkar inte springa mer

Jag fryser ihjäl varje dag här i Kalmar när de iskalla havsvindarna bitar tag både kläder och hud, och jag avskyr den kursen som vi just nu läser. Dock är inte själva ämnet särskilt hemskt, interkulturell kommunikation II, men upplägget! Det är svårt, konstigt och framförallt stressigt! Jag är så trött på att stressa och längtar till en lugnare tid. Men plugg i kombination med matlagning och träning varje dag lämnar dock inte särskilt mycket fritid till övers. Helgens planer väger däremot upp för mycket av det hemska. Hemmagjord pizza ikväll med Nora, Klara och Oskar, en sväng på stan i morgon för lite shopping följt av Filip & Fredriks film på bio med samma gäng, plus Sandra, och avslutningsvis en riktigt lång söndagspromenad i sällskap av Nora. 

tordag/cause when you call me baby, i know i am not the only one


ondag/stay with me

 

måndag/marabou japp

 
Typiskt att ha en godis - och alkoholfri månad när halva den här ligger och väntar på att bli uppäten. 

söndag/just nu i min lägenhet

 

torsdag/scones till kvällsmat

 

tisdag/miss this

För många är det höstmånader som november som är svårast att ta sig igenom utan att deppa ihop totalt. För mig är det januari - februari då vi är på rätt sida av året, men det är fortfarande grått och går liksom inte fort nog mot våren. Min födelsedag i mars är lite av en milstolpe som tur är. Därefter kan det liksom inte bli värre. 

måndag/jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut

Usch, fick sämsta starten på denna dag. Världens fetaste spindel i sängen, PW i snöslask med skoskav och kramp i vaden, och sedan fick jag stressa som en tok för att hinna packa och fixa matlådor. Jag ska till skolan en sväng nu i eftermiddag för kursintroduktion, men direkt därefter tar jag tåget hem till Reftele för några dagars jobb. Vi har tre obligatoriska seminarier och en examinationsuppgift under denna kurs, men utöver det behöver vi inte vara i skolan alls så jag kan styra över mitt schema lite mer än vanligt. Alltid trevligt med lite miljöombyte. 

lördag/soluppgång

Att få vakna upp till solen för första gången på en evighet (hur jäkla mycket har det inte regnat den här hösten och vintern egentligen?!), utan alarm, i en nystädad lägenhet, bland nytvättade lakan och utan några som helst måsten på agendan, det är så himla fint! En lång morgonpromenad på det för att rensa skallen och min dag har fått den bästa starten. 

fredag/frostigt

Redovisning inför hela sjukhusledningen i Kalmar samt redovisning inför klassen av vårt projekt som vi jobbat med under fem veckor är nu avklarade, och tre rapporter är inlämnade för betygssättning. Det känns både skönt och lite sorgligt. Det har varit ett väldigt roligt projekt att jobba med och det var så kul att få visa upp den färdiga produkten, men samtidigt så har det varit väldigt slitsamt. Dessutom längtar jag inte ett dugg till kommande kurs som drar igång på måndag. Av schemat att bedömma så kommer den både bli svår och fruktansvärt tråkig. Men det är ett senare bekymmer. Innan dess har jag en helg helt fri från plugg som jag bland annat ska ägna åt drink-blandarkväll och utgång med de närmaste från klassen. 

torsdag/new shoes

Jag är väldigt förtjust i mina nya skor. De passar bra vid utgång om man som jag, inte brukar trivas i skor med klack. 

tisdag/melissa horn

Jag trillade över några bilder på Melissa Horn i en mapp som jag inte tidigare visat. Sommar, konsert och fina vänner. Mhmm...

måndag/favoritbröd


söndag/frost i morgonsol


lördag/if you don't live for something, you'll die for nothing

 

fredag/ta mig till kärlek, ta mig till dans, ge mig något som tar mig någonstans

Hela veckan har hitills bara bestått av projektarbete i grupp, rapportskrivande, ärenden och massa andra vardagliga måsten, men i helgen tar jag äntligen en paus för att bara göra saker som faller mig in. Sovmorgon, middagar med vänner, en runda på stan och så vidare. 

torsdag/julklappar

 
Några av de fina saker som låg i mina paket på julafton. Jag fick även en massa bra att ha - saker som knivslip, köttermometer, pyjamas, pajform, ostkupa och så vidare.

onsdag/black'n white


tisdag/trettondagsafton

Jag har inte alls särskilt mycket plats i mitt såkallade kök (som också är sovrum och vardagsrum), men jag har ett litet hörn som fylls på allt efter som med fina prylar och godsaker. Senaste tillskottet är en vinflaska jag fick av Isabell som jag tycker är lite för fin för att drickas för tillfället. Gjutjärnsgrytan fick jag i julklapp och kommer förmodligen komma väl till hands.

måndag/last day at home

Sista dagen på hemmaplan spenderar jag på jobbet. Vi jobbar bara halvdag i och med att det är trettondagsafton i morgon. Synd bara att jag är student och måste plugga oavsett. Jag åker nämligen tillbaka till Kalmar ikväll för att kunna ägna morgondagen åt lite mer effektivt pluggande tillsammans med min grupp. Jag brukar vanligtvis vara ganska oeffektiv när det kommer till plugg och jag har svårt för att fokusera bara på en sak, men under julen har det varit katastrof. Vilket inte är så konstigt egentligen heller. Hur som, det känns jättekonstigt att julen och allt det som hör till redan är över och att jag måste lämna familjen. 

söndag/instagram


fredag/om nyårsafton

Nyår blev riktigt bra trots allt. Vi tjejer bjöd på trerätters hemma hos Sandra där vi skrattade tills vi vek oss, drack skumpa och spelade galna spel. Vid halv tolv tog vi taxi ner till Larmtorget för att beskåda rakterna (bild ovan) innan vi knallade till Stars&Stripes där vi blev överaskade med VIP-bord och dansade tills de stängde och vi blev utkörda. Vi kom inte i säng förän vid fem, och vid tio på morgonen gick vi ut på skallgång för att försöka hitta en av våra gäster som försvann under natten utan sin mobil. Det visade sig sedan att han tagit tåget hem igen, i och med att han inte kunde ringa någon av oss och inte hittade i Kalmar. Det var ett trött, men belåtet gäng som sedan satte sig i bilen för att köra de 30 milen tillbaka igår igen. 

tordag/första dagen på tvåtusenfemton


RSS 2.0