söndag/brunch på kallskänken

 

lördag/we don't even try, that's why it's effortless


torsdag/favoritmellis

 

onsdag/how does the earth around your feet just slip away


15:49/it is all in your eyes, you don't have to say anything

Efter att ha haft ett par välbehövliga, lugna dagar förra veckan då vi blev klara med uppsatsen tidigt, bestämde vår handledare att vi bara skulle få TVÅ dagar på oss att förbereda oss inför opponeringen. Detta resulterade i två stressade och smått panikslagna tjejer, men opponeringen ägde rum i morse och det gick SÅ JÄVLA BRA! Att få höra "ni är definitvt godkända" när statistiken visar att i stort sett ingen blir godkänd på sin uppsats på första försöket var så härligt! Allt slit har gett utdelning. Nu ska vi läsa igenom allt och finjustera en sista gång och efter det är vi pluggfria fram till examen nästa vecka! Hur sjukt är det att vi tar examen NÄSTA VECKA?! Det hela ska firas i kväll med grillning i Skälby park och hotellfrukost på Packhuset i morgon med kompisarna från klassen. 

måndag/blandat

Så himla mycket bilder på mat, men det är både gott och gör sig bra på bild så det får vara så. Nora bjöd på en nyttigare variant av jordnötskakor (bild 1) som var så goda att jag var tvungen att göra dem själv. Perfekt att ha hemma när sötsuget slår till. 

söndag/new in


lördag/det finns en fara med att aldrig hitta vägen och det finns något vackert med att vandra den ändå

Både blusen och byxorna är nya och har redan blivit flitigt använda. 

17:15/helgens planer

Bilder från förra fredagen.
 
Schemat inför denna helgen är fullsmockat! Efter en lång dag på universitetsbiblioteket och en kort sväng på gymmet får jag finfrämmat av mamma, pappa och lillasyster. De stannar tills i morgon så det blir en mysig och överfull lägenhet i natt. Tanken är att de ska plocka med sig lite grejer från lägenheten så det inte blir så fruktansvärt mycket när jag väl flyttar sen, men vi har även planer på att ta igen allt vi missat över en middag på någon mysig uteservering. I morgon vankas det sedan klassfest i form av grillat på Söder följt av utgång, och på söndag har jag bjudit in Sandra på "tack för att jag får snylta på ditt gymkort när jag är för snål för att fylla på mitt egna - fika". Det ska hon ju ändå ha. 

fredag/på stan


torsdag/promenader

Inget gymkort har resulterat i en massa promenader, vilket i sin tur inneburit en del trevliga möten. Denna veckan har jag däremot fått låna snälla Sandras gymkort. Promenader och löpturer i all ära, men inget slår ett riktigt svettigt pass på gymmet. 

onsdag/kladdkaka med kokostäcke


tisdag/kvällssol

Favoritljuset alla gånger på kvällspromenaden. 

måndag/hur ska det gå för såna som vi med lyckan mitt i sorgen?

Om ungefär tre veckor kommer jag att lämna min lilla etta på S:t Kristoffersväg för alltid. Det känns väldigt tungt då jag inte känner något särskilt stort sug efter att flytta hem till Reftele och in till mina föräldrar igen. Jag älskar Kalmar och jag älskar att bo själv. Däremot ska det bli sååå skönt att slippa min fruktansvärt odrägliga granne som dunkar hög musik dag som natt. Jag har liksom inte fått ro på flera månader. Samtidigt som det känns jobbigt så är jag färdig med studentlivet i Kalmar (som varit väldigt roligt och lärorikt) och redo för ett nytt kapitel. Vad det kommer att innehålla är dock ännu oklart. Tills dess ska jag suga ut det sista och bara njuta av tiden som återstår här, med allt vad det innebär.

söndag/uteservering

Från uteserveringenspremiären för några veckor sedan. 
 
Den här helgen har varit fantastisk bra! I fredags firade jag och Nora att vår uppsats var färdig med att äta brunch på IKEA. Efteråt kikade vi lite i butiker och köpte årets första svenska jordgubbar som vi avnjöt med kaffe i solen i Kalmar Slottspark. När Sandra slutat jobba mötte vi upp henne för drinkar och mat på Krögers (i den ordningen). Vårvädret som lyst med sin frånvaro visade sig från sin bästa sida hela dagen och jag fick med mig ett gäng färska fräknar på näsan hem efter dagen. I lördags tog jag veckans första sovmorgon, vilket var helt underbart skönt! Framåt kvällen vankades det utgång med mina tjejer från klassen. Det blev sen hemkomst som alltid, vilket resulterat i en riktig slö söndag på soffan. Med undantag för då jag och Nora tog bilen ner till Söder en sväng för lite sol och frisk havsluft. Det var det värt!

lördag/vi var aldrig kära i varann, det bara kändes likadant

 

fredag/minipizza

DEN FÖRBANNADE UPPSATSEN ÄR FÄRDIG!!!!! Känslan av att kunna skicka iväg ett färdigt arbete som jag och min partner in crime har kämpat med i veckor, och som vi dessutom är riktigt stolta och nöjda med, den känslan är underbar! Det återstår dock lite mer arbete i form av opponering och examination innan vi kan säga att vi är helt klara på universitetet, men i helgen är jag ledig och lyckligt beskymmersfri. Och ja, och det firas såklart med hemmagjord pizza. 

onsdag/new in patterned shorts


tisdag/våriga kalmar


måndag/a walk in the evening sun

 

18:24/instagram


Det var länge sedan jag gjorde ett sånt här inlägg med bilder från min instagram. Var dålig på att uppdatera instagram under en tid, men nu har jag bestämt mig för att lägga upp massor av bilder från den sista tiden i Kalmar. Jag vill fotografera mer i allmänhet så jag har massor av bilder att se tillbaka på. 

söndag/frukost


lördag/by the way i'm wearing the smile you gave me

Det har blivit lite oplanerad frånvaro från mitt håll. Anledningen är densamma som de senaste veckorna, nämligen examensarbetet. Har vi inte slitit som djur med vår C-uppsats så har jag varit för trött för att orka göra något annat än att ligga utslagen i soffan. Igår skickade vi i alla fall in den sista stora delen på arbetet inför måndagens handledning. Vi planerar även att skriva det allra sista i helgen så vi kan fokusera på finjusteringar och eventuell bakläxa efter handledningen nästa vecka. Vi kommer garanterat vara hjärndöda lagom till examen. Det är helt sjukt vad fort tiden har gått och snart får vi förhoppningsvis belöning för vår möda i form av ett par pluggfria veckor i sommar-Kalmar! Igår unnade jag och Sandra oss ändå en myskväll då vi beställde hem mat och slappde i soffan framför världens längsta film (Interstellar). Ikväll ser det ut på liknande vis fast med Nora och Klara. Det får man väl ändå säga att vi är värda? Jag har dessutom äntligen tömt minneskortet på kameran så jag har massor av bilder från senaste att bjuda på framöver. 

måndag/tillbaka

Tillbaka i Kalmar efter en långhelg på hemmaplan som varit helt fantastisk. Dock aningens regning. Så himla typiskt att vädret ska suga när man har en hel helg planerat med saker som kräver vistelse utomhus. Det blev vädret till trots ändå en helt spårad utgång på Sigges efter en ännu mer spårad förfest i Calles nya lägenhet Valborg till ära. En dag i Halmstad med hela familjen samt en riktigt lyckad och rolig grillfest med bästis Isabell och Daniel som värdar hann jag också med innan jag tog bilen tillbaka till Kalmar igen där jag och Nora sedan åkte på en liten tur tillsammans. Så himla skönt att köra själv så jag åka när jag vill. Både mamma och pappa har även passat på att byta upp sig till nya bilar som vi hämtat och tagit på jungfrutur i helgen. 

söndag/ska jag falla så ska det finnas tid att falla fritt


Ett nytt ostronfat i storlek "stor" och i färgen "sand" har fått flytta in hemma hos mig. Fint i kontrast till det jag redan har i lila. 

lördag/vad vill du säga när allting är sagt?


RSS 2.0