onsdag/pappa 50 år

 

tisdag/på café utsikten

Det är en mycket sliten själ som skriver. Jag har jobbat mellan sex och halv fem i stort sett hela förra veckan, med undantag för i fredags då jag åkte tidigare från jobbet för att hämta upp Nora på Landvetter. Vi har haft en fantastisk helg! I fredags styrde Fanny upp fest hemma hos henne som blev superlyckad, och hela lördagen spenderade jag och Nora på sofflocket där sömn varvades med film och popcorn, precis som vi spenderade våra bakisdagar i Kalmar på den gamla goda studenttiden. Skönaste med att gå ut en fredags om omväxling var att vi hade hela söndagen till att hitta på något. Vi bestämde oss för att använda den till att ta lilla blå med trasig ljuddämpare till Jönköping för att gå i butiker och äta hamburgare på Bada Bing. På kvällen gick vi en lång promenad. Nora stannade tills måndag  morgon, men eftersom vi hade övertid var jag tvungen att åka till jobbet redan vid halv sex. Det var i alla fall kul så länge det varade. Nu gäller det bara att ladda om till kommande veckoslut och helg då det är Värnamodagarna. Redan idag ska jag, Fanny och Nina knalla ner på stan och gå på modevisning. 

måndag/berries

 

17:41/instagram


söndag/göteborg

 

lördag/take me home

 

fredag/solnedgång i båstad

 

torsdag/pizzabullar mitt i veckan

 
 

onsdag/nytt till köket

Jag som egentligen har shoppingförbud kunde inte riktigt låta bli lite nytt och fint till köket när vi var i Göteborg.

tisdag/från ett soligt spanien

 

måndag/visingsö 2.0

 
 

söndag/på ett blåsigt visingsö

Efter tredje veckan tillbaka på jobbet har det hunnit bli höst (två plusgrader ute i fredags morse när jag stod och väntade på att bli upphämtad till jobbet) och vi är tillbaka i gamla rutiner. Semestern är därmed bara ett minne blott. I fredags hängde vi hemma hos Fanny där vi beställde hemkörd pizza och drack mojito, men sedan blev det inte så mycket mer då vi alla var trötta. I går hade pappa sin 50-årsfest och vi firade med släkt och vänner ute i trädgårn hos mamma och pappa trots regn och kyliga temperaturer. Vi barn såg till att ingen missade hur gammal pappa blivit genom att vi spatserade hem, efter förfest med kusinerna hos lillebror, med jubel och heliumballonger i siffrorna 50 i högsta hugg. Det var lyckat. Jag sov över där och idag ska bara laga matlådor och vila upp mig inför ytterligare en vecka. 

lördag/på en sommaräng

 
 

fredag/strawberry daiquiri

 

torsdag/summeron efter mörkrets inbrott

 

onsdag/summeron i båstad

 

tisdag/leave with me

 
 

måndag/älgsafari i markaryd

 

söndag/middag och födelsedagsfirande

Arbetsveckan har gått väldigt snabbt och lätt om man bortser från den gräsliga träningsvärken i benen som jag gått och dragits med hela veckan. Jag och Fanny körde en sånt monster-mördar-benpass på gymmet i måndags och sedan dess har jag knappt kunnat gå överhuvudtaget. Men vi har fortsatt kriga på gymmet veckan ut detta till trots. Jag avslutade arbetsveckan med lite mer jobb med Konjukturpaketet som dragit igång igen efter semestern, och på kvällen åkte jag ut till Ås där det bjöds på middag hos Isabell och Oscar. I stort sett hela gårdagen spenderade jag med födelsedagsbarnet Fanny. På morgonen gick jag över med en surdeg och vi gjorde surdegsfrallor och drack bubbel till frukost. På kvällen hade Fanny bjudit över lite folk och vi grillade hamburgare, gjorde drinkar, och jag och NQ hade ordnat en storslagen present. Vi avslutade det hela på Gästis där vi hade en riktigt rolig kväll!

fredag/en solig sista semesterdag vid sjön


torsdag/mer från nyhavn


onsdag/en dag i nyhavn

Alltså denna dagen var kaos! Kvällen innan har vi planerat vår kommande dag i Köpenhamn, köpt tågbiljetter, ställt klockan och packat väskor. På morgonen bestämmer jag mig i sista minuten att strunta i handväska och bara ta kameraväskan då kameran i sig väger ett ton och jag inte vill släpa på en massa extra vikt. På tåget mellan Malmö och Köpenhamn slår det mig att jag lämnade min plånbok med körkort och pass kvar i Smygehuk där vi bodde hos mamma och pappa. Paniken slår till och tågvärdinnan var fruktansvärt obrydd och ohjälpsam att sa att vi skulle bli fast på Kastrup utan att varken komma in i Danmark eller ta oss tillbaka till Sverige. Jag ringer mamma som är måttligt road och mitt under vårt samtal så säger hon att min bror och Rebecka som är påväg ner har krockat! De skulle göra en vänstersväng och en bil som körde alldeles för fort körde in i dem. Bilen blev mos och Tobbe och Rebecka fick åka ambulans till sjukhuset. Vi kom under den tiden in i Köpenhamn, men fick klart för oss att jag inte skulle få komma tillbaka in i Sverige utan legitimation till gränskontrollen. Jag fick sms från mamma att Tobbe och Rebecka klarat sig fint och att de skulle komma över med min legitimation så fort de kunde. Efter det kunde vi äntligen slappna av och njuta av vädret, maten och varandras sällskap i Nyhavn. På kvällen åkte Nina hemåt medan jag och Fanny stannade kvar en extra natt då vi grillade, drack vin och skrattade åt våra semestrar som aldrig blir som de först var tänkta innan vi åkte vidare till Malin i Göteborg dagen därpå. 

tisdag/i ett blåsigt kalmar

 

måndag/kalmar

 

RSS 2.0