måndag/återförening

I höstas återförenades vi första gången efter examen och nu längtar jag ihjäl mig tills nästa gång vi ses. 

söndag/ny favoriträtt

Vilken go och lat helg jag haft! Jag hade Nina aka NQ över i fredags för en hederlig filmkväll. På lördagsförmiddagen kom Fanny förbi på kaffe innan vi begav oss ut på stan för lite shopping följt av middag (världens mest misslyckade ute-middagen för den delen) och "How to be single" på bio i Växjö med Nina. Söndag och förutom en jäkla massa jobb hemifrån soffan så har det blivit en långpromenad runt Osudden i februarisolen med Fanny. Så himla härligt, och lite tacopizza på det så är helgen fullbordat. I morgon ringer alarmet klockan fyra igen och jag håller tummarna för att mitt gymkort ska funka. Förra måndagen släpade jag mig väldigt motvilligt iväg till gymmet bara för att upptäcka att gymkortet inte ville funka. Jag var något frusterad då jag ogärna går upp mitt i natten i onödan, är gymmet öppet dygnet runt så ska sånt bara funka. Okej, det var allt från mig. Hej då. 

lördag/by malene birger


fredag/nyklippt och supernöjd

 

torsdag/cupcakes

 

onsdag/ny kofta från odd molly

Jag har massor med jobb jag borde ta tag i och som i skrivande stund ligger som en hög av ångest bredvid mig, men vad gör jag? Jag sitter här istället, vilket var en strategi jag körde hårt på under studietiden i Kalmar. Mitt extrajobb är väldigt roligt och givande, men det är ärlighetens namn väldigt svårt och jobbigt när jag får så fria händer som jag fått och inte jobbar med projektet på heltid. Därmed har jag inte så stor koll som jag hade velat ha i förhållande till det arbete jag gör. Jag har hitills skissat på en hemsida för arbetslösa som ska erbjuda extra stöd för dem att hitta ett arbete, jag har jobbat med information om projektet, frågor & svar, hur projektet ska marknadsföras och så håller jag på att knåpa ihop en kommunikationsplan för webbplatsen (hur vi inte fick lära oss att göra en kommunikationsplan på universitetet när vi läste en kommunikationsutbildning är för mig ett STORT mysterium). Förra veckan bestämde jag mig i alla fall för att inte låta stressen och jobbet ta upp all min tid så nu försöker jag bara jobba de dagar jag avlagt för jobb och försöka ta det lugnt de resterande. Smart av mig. 

måndag/detaljer från min lägenhet


söndag/mitt kök

Samma dag som jag flyttade in så sa Nina att vi måste måla om köket. Jag hade egentligen bara tänkt måla sovrummet samt vardagsrummet, men det tog inte lång tid innan hela lägenheten var ommålad, och jag är så himla glad att vi gjorde det för det hade inte alls varit lika fint med orangea väggar. Jag måste även tillägga att jag är barnsligt förtjust i mitt köksmöblemang. Stolarna har jag fått av mamma och mormor samt hittat på loppis, och sedan har jag slitit som ett djur med att slipa och måla om dem. Och jag älskar mitt runda köksbord! Jag älskar att ha ett köksbord överhuvudtaget då jag aldrig riktigt haft det tidigare. Detta går dessutom att dra ut så jag kan ha massa folk på middag, vilket är ett stort plus! 

lördag/mysfrukost med fanny

Från en lördagsmorgon då Fanny bjöd in sig själv på frukost och jag bakade frukostfrallor och kärleksmums då jag tycker att sånt hör lördagsmornar till. Denna lördagsmorgonen spenderar jag dock i horisontalt läge i soffan. Hanna har på något vänster övertalat och övertygat mig om att det är en bra idé att träna innan jobbet, vilket innebär att jag gått upp klockan fyra på morgonen för att vara på plats på gymmet (som har öppet dygnet runt) halv fem där vi gymmat intensivt i en timme för att slutligen rulla till jobbet klockan sex. Tanken var väl, förutom att slippa trängas med massa folk på gymmet på kvällen, att kunna ägna hela kvällarna åt jobb, men istället har jag förberett mat, städat och sedan däckat runt åtta på kvällen. Inte så mycket tid över till jobb nummer två med andra ord utan det får bli morgondagens söndagsgöra. Jag hade nämligen besök av mormor och morfar igår som hade med sig både fika och hur många fina tulpaner som helst, och på kvällen kom Fanny och Nina över på middag, och idag planerar jag att vila bort träningsvärken

torsdag/bring me back

 

onsdag/morris

 

tisdag/fettisdagen en vecka för sent

 

söndag/painting in progress

Det var lite tråkigt att jag var tvungen att måla om min lägenhet själv om jag inte ville ha gröna och gula smutsiga väggar, men med all hjälp från mina fina vänner så var det mer roligt än jobbigt. Fast mot slutet var jag ändå ganska less måste jag erkänna. Slutresultatet blev i alla fall hemskt bra och jag är jättenöjd!

lördag/i köket

Att ha 70 kvadratmeter heeeelt för själv att inreda och strosa omkring på är helt underbart! Att dessutom ha ett stort och komplett kök är ännu bättre. Eller komplett ska jag väl kanske inte säga då jag haft en hel del problem sedan jag flyttade in. Bland annat så har kylskåpet inte fungerat som det ska utan legat på en temperatur på tolv grader, och efter att reparatören dödsförklarade det så har jag väntat i två veckor på ett nytt. Inte så kul. Hur som helst, jag är så himla nöjd med mina hyllkonsoler i mässing då jag ville ha hyllor på väggen, men inte de gamla vanliga från IKEA som alla andra har. Hade det inte varit lite väl enformigt hade jag (pappa) smällt upp ett par till i vardagsrummet. Glasen från Svenskt Tenn är också nya favoriter som redan använts flitigt på diverse små bjudningar som jag hunnit ha. Jag släpade runt mina stackars arbetskamrater runt halva Stockholm  i julas för att äntligen få köpa dessa. 

fredag/olivträd

När mina vänner från Ås var på besök hos mig hade de med sig två inflyttningspresenter som jag uppskattade riktigt mycket! Min och Isabells bästa dryck har alltid varit Tequila, och ett olivträd har jag varit sugen på ett tag. Att jag inte verkar kunna ta hand om en endaste levande växt är dock ett litet dilemma då det stackars olivträdet verkar fälla alla sina löv trots att jag googlat och följt instruktionerna in i minsta detalj. 

fredag/helg igen

Äntligen helg igen och i dessa dagar får jag finfrämmat av en väldigt saknad barndomsvän. Planerna för morgondagen ser just nu relativt lugna ut med brunch hos mig i morgon tillsammans med Fanny och Nina följt av ett träningspass, middag och bio på stan. Kanske händer det något mer spännande, men just nu är det sällskapet som räknas! 

torsdag/mitt sovrum

Mitt sovrum har nog varit det rum som till en början fick minst omvårdnad. Det kändes väldigt svårmöblerat då det är väldigt litet och allmänt omysigt. Men efter en del spring i diverse butiker så känner jag mig ändå nöjd nu. Jag införskaffade en klädstång, köpte fönsterlampa, tillverkade en egen sänglampa, köpte krukväxter (önska mig lycka till att hålla dem vid liv), möblerade om och så möblerade jag om igen. Det tog ungefär en månad innan det blev klart, men jag tror det är bra att känna efter lite så man inte köper och ångrar sig och köper nytt igen. Bilden är dock från mobilen. Jag har inte tömt min kamera på säkert två månader och jag har därmed en hel del bilder att gå igenom, men inte riktigt tid till att göra det. Två jobb, gym och matlagning. Ni känner till tidsslukarna. 

onsdag/favoriter

Jag trodde ärligt talat inte jag hade så många opublicerade bilder från New York kvar att visa som jag faktiskt hade, men dessa ovan, som förövrigt nog är mina favoriter, blir nog sista inlägget på ett tag. Jag har ju inte visat min lägenhet ännu så det står näst på tur! 

tisdag/mer tillbakablickar till new york

 

måndag/throwback till new york

Jag är aldrig så ressugen som ett par veckor efter jul och nyår, och detta året är inget undantag. Planer för resor smids samtidigt som verkligheten försöker sätta käppar i hjulen. Vi får helt enkelt se vad det blir av det. 

RSS 2.0